Дачић данас у Анкари на инаугурацији Ердогана, присуствују и Додик и Цвијановић

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Дачић ће церемонији инаугурације присуствовати у својству изасланика председника Србије

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић присуствоваће данас у Анкари церемонији инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Дачић ће церемонији инаугурације присуствовати у својству изасланика председника Србије.

Свечаности у Анкари, како је пренео Танјуг, присуствоваће и председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, саопштено је из Кабинета председника РС.

Турски медији преносе да ће 20 лидера и око 45 министара спољних послова бити присутно на инаугурацији.

Свечаној инаугурацији турског председника Реџепа Тајипа Ердогана присуствује и 21 шеф државе и 13 премијера, као и други званичници из света.

Сједињене Америчке Државе на инаугурацији представља амбасадор у Анкари Џеф Флејк, који је током предизборне кампање у Турској, посетио председничког кандидата опозиције Кемала Киличдароглуа.

Како је пренео турски сајт Хаберлер, Ердоган је тим поводом поручио Флејку: "Размислите мало. Ви сте амбасадор. Ваш саговорник овде је председник. Знаћете своје место".

Актуелни турски председник Ердоган је у другом кругу избора победио противкандидата Кемала Киличдароглуа, освојивши 52,14 одсто гласова, чиме је обезбедио нови петогодишњи мандат.