Србија и Балкан

БиХ: Три особе ухапшене због подмићивања током избора

Три лица из Лакташа и Бањалуке ухапшена због сумње да су починила кривично дело подмићивање при изборима или гласању, саопштио МУП РС
БиХ: Три особе ухапшене због подмићивања током избораwww.globallookpress.com © dpa

Три лица из Лакташа и Бањалуке ухапшена су у оквиру полицијске акције "Лист" због сумње да су починила кривично дело подмићивања при изборима или гласању, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС).

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС ухапсили су лица А.Т. из Лакташа, Б.С. и С.Д.Ш. из Бањалуке због сумње да су починила кривично дело подмићивање при изборима у гласању.

Kако РТРС незванично сазнаје, међу ухапшенима је Александар Трнинић, новоизабрани посланик Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини Републике Српске.

Трнинић је био ухапшен у Градишци крајем септембра, заједно са још три особе. Полиција је код њих тада пронашла 10.000 евра и промотивни материјал СДС-а.

Ухапшени Б.С. је полицијски службеник МУП-а и биће суспендован, а против њега је поднет захтев за спровођење унутрашњег поступка.

У току су претреси на више локација на подручју Бањалуке и Лакташа које користе лица лишена слободе, саопштено је из МУП-а.

image