Србија и Балкан

Петковић: Уместо да ослободи Србе, Курти хапси српског спортисту, освајача медаља

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је истакао да премијер тзв. Косова Аљбин Курти на све начине жели да испровоцира сукобе и рат
Петковић: Уместо да ослободи Србе, Курти хапси српског спортисту, освајача медаља© Танјуг/Јадранка Илић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за медије да је по личном налогу премијера тзв. Косова Аљбина Куртија данас ухапшен Милун Миленковић Луне.

"Лунета су ухапсили у подне у центру, у фризерском салону који је био опкољен са осам оклопних возила", истакао је Петковић.

Он је истакао да Курти на све начине жели да испровоцира сукобе и рат.

"Они су нишанили случајне пролазнике, држали су их на нишану са дугим цевима. То је Куртијева полиција која служи да би малтретирала српски народ. До хапшења долази док су породице Радоша Петровића и Душана Обреновића имале миран протест" рекао је Петковић.

"Луне није криминалац, већ истакнути спортиста, који је освајао медаље. Он је и тренер кик-бокс клуба у ком тренирају многа деца", нагласио је он.

"Уместо да повуче окупаторе са севера КиМ и иде у правцу деескалације, што од Куртија тражи цела међународна заједница, он довлачи нове снаге полиције тзв. Косова. Објасните ми како онда можемо да идемо у правцу деескалације?", запитао се Петковић.

Истиче да ће Београд и Србија дати све од себе да сачувају мир, али, како додаје, "налазимо се у најтежој ситуацији до сада".

"Председник Србије Александар Вучић је више пута током дана разговарао са Мирославом Лајчаком, али и са другим страним званичницима", истакао је Петковић и позвао Кфор да хитно интервенише и уклони полицијске снаге Росу са севера КиМ.

"Све док су они присутни на северу, неће бити мира за српски народ", рекао је Петковић и додао: "Курти на све начине жели да испровоцира сукобе и рат. Ми ћемо учинити све, као и до сада, да сачувамо мир, али нико не зна шта је у Куртијевој глави. Уместо да ослободи раније ухапшене Србе, он хапси још једног Србина. Он сада довлачи нове снаге, нова оклопна возила, нове Росу полицајце који на нишану држе обичне грађане".

image