Дрецун: Терен за јучерашње хапшење на северу Косова припреман данима уназад

Портпарол Кфора Андреа Галијени је, такође, изашао са тезом да тзв. косовска полиција мора да ухапси одговорне за рањавање припадника Кфора, било је потпуно јасно да ће уследити оваква акција, каже председник скупштинског Одбора за КиМ

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је да је терен за јучерашње хапшење на северу Косова и вероватно нека наредна, која су планирана у Приштини, припреман данима уназад, преноси "Косово онлајн".

"Курти је говорио о томе да је приликом сукоба у Звечану била нека криминална група, како он каже, која је убачена наводно из Београда. Говорили су о томе да има некаква цивилна заштита, да постоји некаква српска милиција и онда је он кренуо са причом да мора да се успостави владавина права, да те групе које су наводно одговорне за рањавање војника Кфора морају да буду ухапшене или да се врате у централну Србију", објаснио је Дрецун гостујући у Јутарњем програму РТС.

Према његовим речима и портпарол Кфора Андреа Галијени је изашао са тезом да Косовска полиција мора да ухапси одговорне за рањавање припадника Кфора.

"Било је потпуно јасно након те изјаве представника Кфора да ће уследити оваква акција. Имао је и списак људи који треба да буду ухапшени, да буду наводно идентификовани", истакао је Дрецун.

Додао је да је онда Курти објавио и пет тачака његовог плана за деескалацију ситуације. Међутим, како је рекао, две прве тачке се односе управо на та хапшења.

Дрецун очекује да ће Курти да настави са овом акцијом.

"Јер ако се буде држао оног списка, онда ће се наставити нова хапшења", рекао је Дрецун.