Твитер против Демократске странке: Како је "Србија против насиља" завршила у шабачкој кафани

Подаци Агенције за привредне регистре показују да је генерални секретар ДС-а Душан Костадиновић искористио назив протеста "Србија против насиља" и регистровао удружење под истим називом

Независни народни посланик у Скупштини Србије Дејан Булатовић, изабран на листи Странке слободе и правде чији је носилац била Мариника Тепић, устврдио је да је Демократска странка (ДС) приватизовала протесте "Србија против насиља", поручивши да су "све завесе пале".

Он је на Твитеру окачио податке Агенције за привредне регистре који показују да је генерални секретар ДС-а Душан Костадиновић искористио назив протеста "Србија против насиља" и регистровао удружење под истим називом.

"Ево зашто нисам изашао на протесте", написао је Булатовић.

Увидом у базу АПР-а види се да је удружење регистровано 5. јуна 2023. године, са седиштем у Шапцу, а да је његов заступник Костадиновић.

"Политика" тим поводом указује да је удружење "Србија против насиља" регистровано на адреси угоститељског објекта "Естрада" у Шапцу, тј. на адреси кафане чији је Костадиновић власник.

То је изазвало велику полемику на друштвеним мрежама, па су појединци оценили да је Костадиновић преузео назив за своје удружење "у договору са Небојшом Зеленовићем и Душаном Петровићем, бившим истакнутим функционерима Демократске странке", и то док су "грађани шетали на протесту".

На инсистирање неких корисника Твитера да се огласи председник ДС-а Зоран Лутовац, уследило је његово образложење да је то учињено како би се предухитрили напредњаци, који су, како каже Лутовац, намеравали да ураде исту ствар. 

У одбрану се укључио и "прозвани" Небојша Зеленовић из странке Заједно, потврђујући тезу Зорана Лутовца.

"Жао ми Миленка (Јованова). Таман се понадао мученик...", написао је Зеленовић. 

Овакво објашњење, ипак, некима није било задовољавајуће, па су председнику демократа поручили да је "чекао шест недеља да исплива и да покаже праве намере". 

"Разочарани грађани, историја се понавља", наводи се у објави једног од најутицајнијих корисника ове мреже.