Косовска Митровица: Срби у протестној шетњи у знак подршке ухапшеном Миленковићу

Протест су предводили освајачи медаља и деца која тренирају у Миленковићевом кик бокс клубу, носећи у рукама освојене пехаре

Неколико хиљада грађана севера Косова и Метохије окупило се у протестној шетњи у центру Косовске Миитровице, у знак подршке Милуну Лунету Миленковићу кога је јуче брутално ухапсила полиција тзв. Косова.

Протест су предводили освајачи медаља и деца која тренирају у Миленковићевом кик бокс клубу, носећи у рукама освојене пехаре, док су грађани скандирали "Луне, Луне", "Вратите нам тренера", "Не дамо те Луне", "Правда за Лунета".

Километарска колона прошла је од споменика кнезу Лазару до раскрснице Техничке школе.

Шетњу у знак подршке Миленковићу организовао је Спортски савез Косова и Метохије.

Специјално тужилаштво затражило је данас одређивање мере притвора ухапшеном Србину Милуну Миленковићу, саопштио је портпарол тужилаштва Екрем Љутфиу, преноси "Телеграфи".

"Специјално тужилаштво је данас поднело захтев за одређивање мере притвора Милуну Миленковићу. Сада остаје да суд одреди колика ће та мера бити", рекао је Љутфиу.

Како преноси "Газета експрес," Миленковић ће данас бити изведен пред судију.

"Рочиште за одређивање мере притвора биће одржано у 14 часова", потврдила је за "Газету" портпаролка Основног суда у Приштини Мирлинда Гаши.

Подсетимо, Милун Миленковић-Луне ухапшен је јуче у Северној Митровици, а како је саопштио министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља он се сумњичи да је организовао напад на припаднике Кфора и полицију тзв. Косова пре две недеље у Звечану.

Миленковићу је одређено полицијско задржавање до 48 сати и он је после хапшења из Јужне Митровице пребачен у полицијску станицу у Приштини