Србија и Балкан

Власти "Косова" почеле примену забране увоза робе из Србије

На административном прелазу Јариње формирана је дужа колона камиона
Власти "Косова" почеле примену забране увоза робе из Србије© B.P./ATAImages

Власти тзв. Косова почеле су вечерас око 18 сати примену мере забране увоза српске робе и у то време на административном прелазу Јариње заустављен је први камион са робом и возачу није дозвољено да настави пут до Косовске Митровице односно Приштине.

У овим тренуцима на прилазу административном прелазу Јариње формирана је дужа колона камиона који стоје.

"Преко администативног прелаза, у правцу Косова пролазе путничка возила, пролазе аутобуси, али камиони са робом стоје", каже за РТ Балкан један од путника који је пре који минут прешао преко Јариња.

По његовим речима, са Косова, пут централне Србије несметано прелазе и путничка возила и камиони и аутобуси.

На администаривном прелазима истовремено током поподнева почела је и ригорознија контрола путника и путничких возила на путу из централне Србије ка Косову и Метохији.

Један од наших саговорника са Јариња тврди и да је тренутно велика забуна међу возачима камиона који нису сигурни која роба може, која, једностраном одлуком власти у Приштини не може на Косово, пошто је на неким камионима роба страног порекла, на некима је и роба која је у транзиту преко Косова.

Неки наши извори тврде међутим да тренутно преко административних прелаза на "Косово" не може ни један камион са робом са српским таблицама али се очекује да ће током вечери ситуација бити јаснија.

Велики проблем за возаче шлепера којима није дозвољено да наставе пут "Косова" јесте да се, због уског пута, окрену на Јарињу и врате ка централној Србији.

image