Адвокат Србина ухапшеног на КиМ: Не постоји ниједан доказ да је учинио оно за шта га Приштина терети

Миленковић је чврст и храбар и сигуран сам да ће издржати неправду која му је нанета, каже адвокат Небојша Влајић

Небојша Влајић, адвокат ухапшеног тренера Кик бокс клуба из Косовске Митровице Милуна Миленковића Лунета (35), којем је Основни суд у Приштини по налогу тужилаштва одредио притвор у трајању од 30 дана због наводног кривичног дела тероризма, и који је прослеђен на издржавање казне у Затворску установу Високог ризика у Грдовцу код Подујева, уложиће жалбу Апелационом суду Косова на поменуту судску одлуку.

Влајић за "Новости" каже да не постоји ниједан доказ за дело које је наводно починио Миленковић.

"Што се тиче његовог физичког стања не могу да причам, али он је чврст и храбар и сигуран сам да ће да издржи ту неправду која му је нанета, јер знамо да је сигуран, да није крив ни за шта, али и да има подршку, не само своје породице, већ и свог народа", истиче адвокат Влајић.

Жалбу на одлуку о притвору до 30 дана Радошу Петровићу и Душану Обреновићу уложиће, такође, њихови браниоци.

Будући да је Апелациони суд потврдио првобитну судску одлуку о продужетку притвора Петровићу и Обреновићу, према речима адвоката Предрага Миљковића, одбрана ће поднети жалбу за заштиту законитости Врховном суду такозваног Косова.

"Мој клијент Душан Обреновић је физички боље, али је и даље уплашен, а суд је одбио захтев за његов премештај у притвор у Митровици", каже за "Новости" адвокат Миљковић.

И док је Милун Миленковић Луне оптужен на тероризам, то јест ставља му се на терет напад на просторије Општинске изборне комисије у Митровици крајем прошле године, Петровић и Обреновић се терете за нереде у Звечану 29. маја, иако су бројни снимци поклазали да су они извучени из масе окупљених грађана пре почетка сукоба у којима нису ни могли да учествују.