Рафали одзвањају Суботицом: Још један обрачун миграната?

Пуцњава се догодила у Маковој шуми где су се и раније сукобљавале избегличке групе

Тројица миграната рањена су у ватреном обрачуну две мигрантске групе који се догодио око 14 часова на периферији Суботице, потврђено је РТС-у у Полицијској управи у Суботици.

Рафална пуцњава се, наиме, догодила у Маковој шуми, месту на којем је и раније долазило до обрачуна мигрантских група.

Две особе са прострелним ранама груди и стомака примљене су у суботичку болницу и дежурни лекари су им пружили неопходну медицинску помоћ, док трећа повређена особа још увек није стигла до болнице, сазнаје РТС.

Узнемирени грађани на друштвеним мрежама обавештавају суграђане да се у граду чују рафали и да припазе и не излазе из кућа.

Медији наводе да су мигранти авганистанског порекла.

Пре око годину дана на истом месту се догодио крвави обрачун у којем је једна особа настрадала, а повређено њих шеснаесторо.

Начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов оценио је да су до великог револта кријумчарских група и ватреног обрачуна довеле интензивиране акције надлежних органа на контроли нерегуларних миграната.

"Наставиће се са предузимањем свих потребних мера и радњи у циљу онемогућавања боравка и преласка ирегуларних миграната у граничном појасу подручја града Суботице, као и уклањања свих евентуално до сад подигнутих наформалних кампова", навео је он на Фејсбуку.