Србија и Балкан

Ђурић: Курти жели још један сукоб у Европи, ако га не спречите – успеће

Курти неуморно наставља своју кампању против концепта мултиетничког Косова, а чинећи то, активно ради на распламсавању још једног сукоба у Европи, каже амбасадор Србије у САД
Ђурић: Курти жели још један сукоб у Европи, ако га не спречите – успеће© Antonio Ahel/ATAImages

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић поручио је да Аљбин Курти активно ради на распламсавању још једног сукоба у Европи, наводећи да се налазимо у тачки у којој неуспех САД, ЕУ и НАТО да га спрече у ономе што ради, значи да му се допушта да успе.

Ђурић је на Твитеру написао да Курти неуморно наставља своју кампању против концепта мултиетничког Косова, а чинећи то, активно ради на распламсавању још једног сукоба у Европи.

"У протекла 24 сата, под лажним оптужбама Куртијеве специјалне полиције - илегално присутна на северу Косова* - ухапшена су још два Србина, уз очигледну повреду члана 9 Бриселског споразума. Исти Куртијеви насилници у униформама такозване "косовске полиције" данас поподне су претукли 17-годишњу девојчицу и 15-годишњег младића, који су обоје задобили лакше повреде и велике емотивне трауме. Ове вечери Куртијеве ескадриле поново патролирају Северном Митровицом у оклопним возилима, тражећи још жртава", навео је Ђурић.

Приметио је да је очигледно сваком ко није сасвим пристрасан да Курти жели Косово без Срба, те да је он у томе практично јаван - етикетирајући све оне који му се супротстављају као злочинце и терористе.

"Веома важно – Курти такође жели трајни клин између Србије и САД, ЕУ и НАТО. Да не буде забуне, налазимо се у тачки у којој неуспех да га спречите да настави да ради оно што ради значи допустити му да успе. То неће значити само пораз за његове жртве на терену и лоше вести за Косово* и Србију, већ и много даље", нагласио је амбасадор Србије.

image