Гашић у посети поплављеној индустријској зони у Јагодини (ВИДЕО)

Радићемо на превенцији да можемо да заштитимо и фабрике и становништво, зграде, као и усеве, пољопривредна добра, рекао је министар унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је поплављену индустријску зону у Јагодини и том приликом изјавио да су припадници Сектора за ванредне ситуације за претходна три дана имали 821 интервенцију и 317 евакуација.

"У протекла три дана 1.817 наших припадника је непрекидно ангажовано. Нажалост, радили смо и на превенцији, три дана пре ових великих падавина наши припадници су покушали тамо где имамо индиција да ће да дође до поплавног таласа да упозоре становништво и све индустријске зоне, рекао је Гашић додајући да неки то упозорење не схватају озбиљно.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, Гашић се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације на огромном труду и што су непрекидно са грађанима широм Србије.

"Педесет шест ванредних ситуација, то је јако пуно. Много кише је пало, преко 100 литара овде у протеклих 48 сати. Радићемо на превенцији да можемо да заштитимо и фабрике и становништво, зграде, као и усеве, пољопривредна добра", поручио је министар.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је захвалио министру Гашићу на доласку и истакао значај његове подршке на санирању штете настале у последњих 20 дана, истиче се у саопштењу.

"Ми смо уз помоћ МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, Црвеног крста и предузећа Србијаводе успели да одбранимо град у највећим деловима. Имамо штете у једном делу. Екипе ће и даље бити на терену, ванредна ситуација је у току, помажемо грађанима, предузимамо мере да отклонимо штете у наредном периоду," истакао је Стевановић.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Јагодини Саша Игњатовић рекао је да је у Поморавском округу проглашена ванредна ситуација у Граду Јагодини и свим осталим општинама, као и да се санирају последице поплава.

"Припадници Сектора за ванредне ситуације и Градског штаба тренутно на локацији нове индустријске зоне врше црпљење воде из овог поплављеног подручја. Имали смо доста интервенција, 25 спасених лица само у овом таласу од 15. јуна. Евакуисали смо угрожена лица из села Трнава, у насељу Железнички мост, претходно у Драгошевцу, свуда смо на терену где је потребно", поручио је Игњатовић и истакао да је најбитније да нема страдалих лица.