Почело пријављивање за туристичке ваучере за летовање у Србији: За два сата "пало" 10.000 пријава

Потенцијални корисници неког од 100.000 ваучера у обавези су да на шалтерима поште поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана

Од када је јутрос започела акција пријављивања грађана за коришћење ваучера за субвенционисани одмор у Србији, на шалтере Јавног предузећа "Пошта Србије" јавило се више од 10.000 људи.

Према речима директорке Функција услуга у "Пошти Србије" Бојане Николић, скоро половина подељених ваучера односи се на пензионере.

Право на коришћење ваучера имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, као и старији од 65 година који не остварују право на пензију.

У овој тури на располагању је 100.000 ваучера у вредности од по 5.000 динара које грађани могу користити у угоститељским објектима који учествују у систему доделе ваучера. 

Особе које су у 2023. години већ оствариле право на ваучер, не могу да подносе пријаве за нове ваучере.

Уз пријаву треба на увид  доставити личну карту или пасош, као и потврду угоститеља да је извршена резервација смештаја.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима поште поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана, односно период од дана подношења пријаве пошти до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

Крајњи рок за коришћење ваучера је 20. новембар 2023. године.