Милатовић упутио иницијативу за подизање споменика убијеном новинару Душку Јовановићу

Јовановић је убијен хицима из аутоматског оружја 27. маја 2004. године када је изашао из редакције, а тужилаштво и полиција још нису утврдили ко га је и због чега убио

Председник Црне Горе Јаков Милатовић упутио је Главном граду иницијативу за подизање спомен-обележја главном и одговорном уреднику дневног листа "Дан" Душку Јовановићу, који је пре готово две деценије ликвидиран по изласку из редакције листа.

Јовановић је убијен хицима из аутоматског оружја 27. маја 2004. године када је изашао из редакције, а тужилаштво и полиција још нису утврдили ко је и због чега пуцао у Јовановића.

"Следеће године се навршава двадесет година од недужног страдања господина Душка Јовановића, једног од најзначајнијих симбола новинарске професије и слободне речи у Црној Гори, који је борбу за бољу и праведнију Црну Гору платио животом", навео је Милатовић у иницијативи.

Црногорски председник је истакао да је уважавајући значај животног дела које је за собом оставио Јовановић, упутио иницијативу Подгорици да, предузме активности у циљу подизања спомен-обележја којим би држава исказала поштовање према његовој храбрости да у тешким временима буде весник слободне речи и да никад не одустане од ње, саопштено је из кабинета Милатовића.

Милатовић је нагласио и да очекује да ће истражни органи, након скоро две деценије, расветлити све околности везане за убиство Јовановића и да ће, како је навео, "наручиоци и извршиоци кривично одговарати за почињено недело".