Петковић: Код Срба на КиМ не пролазе Куртијеве лажи, његов циљ је протеривање српског народа

Сваком Србину на Косову и Метохији је јасно да је његова најновија видео порука врхунац лицемерја и цинизма, оценио је директор Канцеларије за КиМ

Једина порука коју Срби на Косову и Метохији одмах очекују од Приштине јесте ослобађање, на правди Бога отетих и мучених сународника из "Куртијевих казамата", изјавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Петковић је то саопштио поводом видео поруке коју је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти упутио Србима на КиМ у којој је поручио да су потребни нови избори у четири општине на северу КиМ уз "отворену и слободну" предизборну кампању.

Према речима Петковића, "док насилник и силеџија" Курти једном руком маше маслиновом гранчицом, у другој иза леђа "држи пендрек или пушку", и свакоме Србину на Косову и Метохији је јасно да је његова најновија видео порука "врхунац лицемерја и цинизма", и да је заправо, "не порука мира, већ још једна увреда и претња".

"Срби од Куртија затим очекују и наредбу о повлачењу специјалних окупаторских полицијских снага са севера покрајине и моментално одустајање од политике претњи, застрашивања и малтретирања, која се реализује кроз изгладњивање, неоснована хапшења и физичко насиље над Србима", рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је поручио да је Курти у тој поруци требало да дода и да је одлучио да повуче своје "нелегитимне и наметнуте функционере локалне власти са севера покрајине, које наш народ основано препознаје као "принудне управнике и гаулајтере".

"А након тога сви би поздравили и кажњавање одговорних за пребијања и рањавања Срба и поруку да Приштина одустаје од тврдоглавог блокирања формирања Заједнице српских општина. То је оно што Срби очекују од осведоченог србомрсца и анархо-фашисте Аљбина Куртија, а не ТикТок клипове и приче за малу децу, наводи Петковић.

Он је додао да би то били једини прихватљиви докази да је Курти спреман да мења свој однос према српском народу на Косову и Метохији, а да је све остало само "игроказ за међународну заједницу".

"Свима је јасно да представа коју Курти сам режира и у њој игра главну улогу није ништа друго до театар апсурда", оценио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ  је истакао да је Куртијева порука увреда за здрав разум и покушај да кривицу за ситуацију на северу Косова и Метохије пребаци на председника Александра Вучића, иако "Курти, као заговорник рата, има разлога да мрзи и презире политику очувања мира и стабилности у региону коју персонификује управо председник Србије".

"Срби на Косову и Метохији, како би наш народ рекао, нису пали с дуда, и код њих не пролазе Куртијеве лажи и неискрена и увредљива подилажења, јер белодано је свима јасно да је његов циљ протеривање српског народа физичком силом и разбијање осећаја лојалности према Србији код малог броја колебљиваца на северу покрајине", рекао је он.

Петковић је навео да је "врхунац бешчашћа" у Куртијевој најновијој пропагандној поруци помињање српских манастира на Косову и Метохији.

"Као да су сви лоботомирани и не сећају се да је управо Куртијева идеологија мржње уништила више од 150 цркава и манастира на Косову и Метохији, и да Манастиру Високи Дечани Курти и његови екстремисти одбијају да врате отету земљу", закључио је Петковић.