Борељ тражи хитан састанак у Бриселу: Позвао Вучића и Куртија

Аљбин Курти потврдио је да ће после посете Риму, учествовати на састанку на који је позвао високи представник ЕУ Жозеп Борељ

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ навео је да је позвао је Вучића и Куртија на хитне састанке у Бриселу ради проналажења излаза из садашње кризе

"Потребна нам је хитна деескалација и нови избори на северу уз учешће косовских Срба. Ово је најважније за регион и ЕУ", навео је Борељ на Твитеру.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос да ће отићи на састанак у Бриселу који је заказао шеф европске дипломатије Жозеп Борељ.

"Нећу разговарати са Куртијем, јер разговор са њим нема смисла. Рекао сам да са њим не може да се води разговор", казао је Вучић.

Он је додао да "ми Срби немамо никакав проблем да разговарамо са било ким".

"Ја ћу данас отићи да разговарам са Борељом, са Куртијем немам шта да разговарам", поручио је Вучић.

Аљбин Курти потврдио је да ће после посете Риму, учествовати на састанку на који је позвао високи представник ЕУ Жозеп Борељ и да ће на њему инсистирати на хитном ослобађању тројице ухапшених косовских полицајаца, као и деедкалацији и нормализацији односа.

"Одредио сам своју маршуту и сутра из Рима идем у Брисел, потврђујући своје учешће на састанку на високом нивоу за дијалог који је сазвао високи представник Борељ. Инсистираћу на хитном и безусловном ослобађању тројице полицајца које Србија држи као таоце, деескалацији и нормализацији односа", написао је Курти на Твитеру.