Србија и Балкан

Други дан хаоса на аеродрому "Никола Тесла": Летови од јутрос касне у просеку два сата

Лет ка Атини реализован је с шест сати кашњења, уместо у 00.45 авион је одлетео у 6.39 сати
Други дан хаоса на аеродрому "Никола Тесла": Летови од јутрос касне у просеку два сата© РТ Балкан

Агонија са кашњењем летова на београдском аеродрому "Никола Тесла" наставља се и овог јутра. Од 25 полазака "Ер Србије", свега три авиона је одлетело ка свом одредишту са мање од пола сата кашњења.

У најнезавиднијој ситуацији су туристи који из Београда путују ка турском приморју у Далман, који иако је требало да полете у шест сати, још немају информацију када ће то бити.

Слично су јуче прошли путници "Ер Србије" који су купили карту до Анталије и на београдском аеродрому потом чекали између четири и шест сати како би започели путовање. После поноћи неизвесност се наставила за многе друге који су из Београда кренули ка Грчкој.

Лет ка Атини реализован је с шест сати кашњења, уместо у 00.45 авион је одлетео јутрос у 6.39 сати.

Слично је и на излазу за Краков, где путници још увек чекају ново време полетања које је требало да започне у 7.00 сати.

Остали одласци овог јутра у просеку су реализовани са два сата закашњења, због чега је приметна напета атмосфера, са пуно негодовања и жустре расправе са запосленима на аеродрому и шалтерима.

Подсетимо, "Ер Србија" је јуче саопштила да, услед квара система за рендгенски преглед пртљага на београдском аеродрому, може (у току јучерашњег дана) доћи до знатних одступања од планираног реда летења авио-компанија које полећу са тог аеродрома, што је изазвало велике гужве.

Истовремено, незавидна ситуација иницирала је да министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, закаже састанак са представницима компаније "Ванси", која према концесионом уговору руководи Аеродромом "Никола Тесла", јер "дугују одговоре на много питања".

image