Вучевић: Политика Аљбина Куртија је опасност за безбедност Србије

Мора да се разговара о пуштању свих који су ухапшени, повлачењу косовских специјалаца, формирању ЗСО и учешћу Срба на изборима, изјавио је министар одбране Милош Вучевић

Министар одбране Милош Вучевић изнео је четири тачке које би биле основа за смиривање ситуације на северу КиМ, а односе се на пуштање недавно ухапшених Срба, повлачење специјалних јединица Косовске полиције, формирање ЗСО и учешће Срба на локалним изборима.

Вучевић је на Инстаграму оценио да је ситуација на КиМ "сада већ у континуитету веома тешка". 

"Мора да се прича, под један о пуштању свих који су противзаконито ухапшени. Мора да се прича о моменталном повлачењу специјалних полицијских јединица. Мора да се прича о формирању Заједнице српских општина. И да се прича о учешћу Срба на изборима за локалне самоуправе. То су по мени четири тачке које би морале да буду фундамент решења ове ситуације, ако желимо да заиста идемо у правцу деескалације", истакао је Вучевић.

Он је додао да је неспокојан, јер једнострани потези Приштине и Аљбина Куртија представљају насиље.

"Политика Аљбина Куртија, политика Владе у Приштини, директно је опасност за безбедност Србије. Он суштински намеће насиљем и једностраним потезима своју политику. Зато сам ја неспокојан и зато нисам сигуран да видим решење политичким путем и дај Боже да је то могуће, јер је Србији то преко потребно. Наш животни, национални интерес је да дође до политичког решења", рекао је Вучевић.