Србија и Балкан

Суд замрзао имовину осумњиченом за масакр у Младеновцу, наложено психијатријско вештачење оца

Суд је донео решење којим је забранио располагање имовине осумњиченом за овај масакр У.Б, као његовом оцу Р.Б. и његовом ујаку Г.Г. Њима је забрањено располагање путничким моторним возилима која поседују и средствима на банкарским рачунима
Суд замрзао имовину осумњиченом за масакр у Младеновцу, наложено психијатријско вештачење оцаNone © TANJUG/STR

На предлог пуномоћника оштећене породице чија су оба детета убијена у масакру почетком маја у селу Дубона код Младеновца, суд је донео решење којим је забранио располагање имовине осумњиченом за овај масакр У.Б, као његовом оцу Р.Б. и његовом ујаку Г.Г. Њима је забрањено располагање путничким моторним возилима која поседују и средствима на банкарским рачунима, наводи се у саопштењу пуномоћника оштећене породице Панић, адвоката Ивана Милосављевића и Милоша Мунића.

Пуномоћници су предложили суду да донесе ово решење на, како наводе, основу више индиција "да неке особе односе покретне ствари и одвозе возила и прикључне машине из поседа осумњичених", како би се отклонила могућност отуђења и склањања имовине ради избегавања имовинскоправне одговорности према оштећенима.

"Пуномоћници предузимају и друге активности у циљу прикупљања података о имовини осумњичених ради подношења одговарајућих предлога суду за обезбеђење имовинскоправног захтева оштећених у овом истражном поступку и настоје да својим ангажовањем активно допринесу разјашњењу свих релевантних чињеница и околности у овом кривичном поступку" навели су пуномоћници у саопштењу.

Тужилаштво наложило психијатријско вештачење оца У.Б.

Више јавно тужилаштво у Смедереву наложило је психијатријско вештачење Р.Б, оца У.Б. осумњиченог за масакр у селима Мало Орашје и Дубона, сазнаје Танјуг.

За ову недељу планирано је саслушање шест сведока, три у среду и три у четвртак међу којима би требало да буде и рођени брат осумњиченог за масакр.

До сада је у тужилаштву испитано 48 сведока, међу којима су оштећени чланови породица убијених, очевици и други.

Поред У.Б. ухапшени су и његов отац Р.Б, ујак Г.Г. и брат од ујака Б.Г. и сви се налазе у притвору.

Оцу, ујаку и брату од ујака осумњиченог се на терет ставља кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У.Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, док је још један младић протеклог викенда подлегао повредама које је тада задобио.

Сумња се да је У.Б. након убиства дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија, бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен.

У.Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила. Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен. Неколико дана касније ухапшени су његов отац Р.Б, ујак Г.Г. и брат од ујака Б.Г. и сви се налазе у притвору.

image