Србија и Балкан

Милатовић у јулу долази у Србију: Фокус Црне Горе на нормализацији односа у региону

Председник је рекао да је Црна Гора посвећена дијалогу и томе да се све земље региона врате дијалогу
Милатовић у јулу долази у Србију: Фокус Црне Горе на нормализацији односа у региону© AP Photo/Risto Bozovic/Tanjug

Председник Црне Горе Јаков Милатовић најавио је да ће следећег месеца посетити званични Београд.

Како преносе "Вијести", он је подсетио да је његова прва званична посета Бриселу, била организована како би се послала порука да је главни приоритет спољне политике Црне Горе убрзање европске агенде.

"Након те посете, као што сам и рекао, уследиће посета Београду, у првој половини јула. На тај начин ћемо додатно ставити фокус на оно што је следећи приоритет наше спољне политике, а то је у потпуности нормализација односа у региону и унапређење добросуседских односа са свим земљама региона, укључујући и Србију, која је један од најважнијих економских партнера Црне Горе у том смислу", казао је Милатовић на прес конференцији поводом данашњег самита "Процеса сарадње у југоисточној Европи" у Подгорици.

Самитом, чији је Милатовић био домаћин, завршава се једногодишње председавање Црне Горе тој регионалној иницијативи.

Милатовић је, на подсећање да је председник Србије Александар Вучић одбио понуде да Црна Гора буде домаћин дијалога Београда и Приштине и да евентуално помогне том процесу, рекао да је Црна Гора посвећена дијалогу и томе да се све земље региона врате дијалогу.

"Апсолутно подржавамо дијалог између Београда и Приштине и надамо се деескалацији тензија. Позиција Црне Горе је јасна, подржавамо дијалог", поручио је он.

image