Србија и Балкан

Кфор: Настављамо да подржавамо дијалог као једино решење тензија на северу КиМ

Кфор подржава све међународне напоре да се обе стране врате за преговарачи сто и позива све стране на сарадњу како би дошло до деескалације, као и да се уздрже од провокативних акција које су противне интересима свих људи на "Косову", саопштио је Кфор
Кфор: Настављамо да подржавамо дијалог као једино решење тензија на северу КиМ© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Кфор наставља да подржава дијалог Београда и Приштине под окриљем Европске уније као једини начин постизања неповратне и одрживе стабилности и смањења тензија на северу "Косова", пише у саопштењу међународних безбедносних снагама на КиМ.

Команда Кфора одржава близак контакт и координацију са свим локалним и међународним посредницима, укључујући представнике институција "Косова", УНМИК-а, ОЕБС-а, Еулекс-а и Генералштаба Србије, стоји у саопштењу.

Кфор подржава све међународне напоре да се обе стране врате за преговарачи сто и позива на сарадњу како би дошло до деескалације, као и да се уздрже од провокативних акција које су противне интересима свих на "Косову", пише у саопштењу Кфора.

Мисија Кфора, под вођством НАТО-а, остаје на опрезу и потпуно спремна да испуни своје задатке како би обезбедила безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице на "Косову", у складу са Резолуцијом 1244 СБУН, закључују представници Кфора.

image