Србија и Балкан

Косовска полиција малтретирала Данила, Вучић: Мало је храбрији од Куртија

Син председника Србије данас је, како Александар Вучић каже, три пута претресан, а према РТВ Дукађини, косовска полиција натерала га је да скине мајицу "Предаја није опција"
Косовска полиција малтретирала Данила, Вучић: Мало је храбрији од Куртија© TANJUG/ DOPISNIK KIM

Син председника Србије Александра Вучића, Данило, на Видовдан је посетио Грачаницу где је присуствовао литургији, али се, приликом боравка у јужној српској покрајини нашао на мети Куртијевих полицијских снага.

Председник каже да су аутомобил којим је његов син ишао у Грачаницу три пута претресали.

"Честитам Куртију на храбрости. Није толико храбар у мом друштву, али само нека настави. Није Данило мали, мало је храбрији од Куртија. Он је кроз сред Приштине прошао са мајицом 'Предаја није опција' и отишао на литургију у Грачаницу, да се помоли", рекао је данас председник на обележавању завршетка изградње обилазнице око Београда.

Данило Вучић, је, наиме, прошетао је у мајици са натписом "Предаја није опција", а због тога га је, како преноси РТВ "Дукађини", зауставила косовска полиција, натеравши га да се скине због наводне "провокативне поруке".

Ова телевизија објавила је и снимак на коме се, како тврде, виде припадници полиције како заустављају сина председника Србије Александра Вучића.

"Након свечаности која је одржана у Грачаници, РТВ Дукађини је доставила снимак на којем се види да је косовска полиција зауставила аутомобил у коме се налазио син председника Србије како би му скинула мајицу са антикосовским натписима", наводи се на сајту РТВ Дукађини.

Телевизија Н1 подсећа и да је председник Србије рекао да је његовог сина Данила полиција данас три пута заустављала и претресала у Грачаници.

Млађи Вучић виђен је како на Косову и Метохији поздравља остале Србе који обележавају празник посвећен кнезу Лазару и косовским страдалницима, али и свим погинулим за слободу и веру у свим ратовима кроз векове.

Патријарх Порфирије данас је у манастиру Грачаница служи свету архијерејску литургију и парастос за погинуле ратнике.

Присутно је неколико стотина верника из КиМ, Србије, Црне Горе и Републике Српске.

image