Косовска полиција малтретирала Данила, Вучић: Мало је храбрији од Куртија

Син председника Србије данас је, како Александар Вучић каже, три пута претресан, а према РТВ Дукађини, косовска полиција натерала га је да скине мајицу "Предаја није опција"

Син председника Србије Александра Вучића, Данило, на Видовдан је посетио Грачаницу где је присуствовао литургији, али се, приликом боравка у јужној српској покрајини нашао на мети Куртијевих полицијских снага.

Председник каже да су аутомобил којим је његов син ишао у Грачаницу три пута претресали.

"Честитам Куртију на храбрости. Није толико храбар у мом друштву, али само нека настави. Није Данило мали, мало је храбрији од Куртија. Он је кроз сред Приштине прошао са мајицом 'Предаја није опција' и отишао на литургију у Грачаницу, да се помоли", рекао је данас председник на обележавању завршетка изградње обилазнице око Београда.

Данило Вучић, је, наиме, прошетао је у мајици са натписом "Предаја није опција", а због тога га је, како преноси РТВ "Дукађини", зауставила косовска полиција, натеравши га да се скине због наводне "провокативне поруке".

Ова телевизија објавила је и снимак на коме се, како тврде, виде припадници полиције како заустављају сина председника Србије Александра Вучића.

"Након свечаности која је одржана у Грачаници, РТВ Дукађини је доставила снимак на којем се види да је косовска полиција зауставила аутомобил у коме се налазио син председника Србије како би му скинула мајицу са антикосовским натписима", наводи се на сајту РТВ Дукађини.

Телевизија Н1 подсећа и да је председник Србије рекао да је његовог сина Данила полиција данас три пута заустављала и претресала у Грачаници.

Млађи Вучић виђен је како на Косову и Метохији поздравља остале Србе који обележавају празник посвећен кнезу Лазару и косовским страдалницима, али и свим погинулим за слободу и веру у свим ратовима кроз векове.

Патријарх Порфирије данас је у манастиру Грачаница служи свету архијерејску литургију и парастос за погинуле ратнике.

Присутно је неколико стотина верника из КиМ, Србије, Црне Горе и Републике Српске.