Приштина, Србија: Како су се Куртијев министар и посланици пријавили на светску научну платформу

На научној платформи "Скопус" званичници владе тзв. Косова признали су да је Косово - Србија

"Косово је Србија", признали су Куртијеви страначки саборци, укључујући и неколико посланика његовог "Самоопредељења" када су се, упркос својим политичким ангажманима у лажној држави, у научном свету представили као држављани Србије.

Портал "Репортери" незадовољно примећује да су неки од званичника такозваног Косова у својим профилима на научној платформи "Скопус" као своју адресу уписали: "Приштина, Србија".

Платформа на којој се објављују подаци о научним публикацијама међународних аутора, "Косово", наиме, не признаје као државу. А очигледно да ни Куртијевим министрима лажна државност није непознаница, па им није био проблем да, бар за научне потребе, кажу истину - Приштина припада Србији.

"Представљање Приштине као дела Србије, према Уставу Републике Косово, представља кршење уставних принципа", придикује "Репортери" Куртијевом министру Артанеу Ризванолију и посланику Арменду Муји, који су на "Скопусу" Приштину означили као део Србије. Исто је урадио и Мирсад Шкрета, па и посланици Ардиан Гола и Фитим Ука.

Укин научни рад објављен је на овој платформи ове године, па је тако "Репортери" ухватио у лажи приштинску министарку просвете, науке, технологије и иновација Арбери Нагавци која је још прошле године устврдила да је "Скопус" признао "Косово" и код Србије заменио шифром самопроглашене државе.

Ипак, ако Нагавци лаже - "Скопус" не лаже. Косово је, на овој платформи - као и иначе - саставни део Србије.