Милатовић о посети Београду: Србија и Црна Гора да нормализују односе, али не може преко ноћи

Председник Црне Горе средином јула требало би да посети Београд

Председник Црне Горе Јаков Милатовић, чија је прва посета Србији најављена за прву половину јула, изјавио је да је уверен да резултата од разговора у Београду, како каже, неће бити током ноћи, али је важно да ти разговори буду партнерски и отворени.

Милатовић је најавио да ће у Београду разговарати са председником Србије, као и са председницима Владе и Скупштине.

"Многе теме треба да буду тема разговора и биће део разговора. Да ли ћемо имати неке резултате након тих разлога, уверен сам да нећемо преко ноћи, али је важно да разговарамо отворено и партнерски", рекао је Милатовић.

Он није желео да коментарише могућност да бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић буде поново именован.

"Волео бих да се договоримо о томе да на јесен и ми и они пошаљемо нове амбасадоре и тако нормализујемо однос са два нова амбасадора и рестартујемо наше односе", рекао је Милатовић.

Милатовић је изјавио да ће додела мандата за састав нове владе зависити, поред осталог, од тужилачке одлуке у случају "До Квон" и истакао да има поверење у лидера Покрета Европа сад Милојка Спајића да је оно што је изјављивао тим поводом истина.

"Уколико ми 41 посланик донесе потпис и стану иза неког мандатара, у том случају морам да дам мандат томе иза кога стоји 41 потпис", рекао је Милатовић.

Тренутно, каже, ситуација је да је Покрет Европа сад политички најснажнији, онда иде коалиција око ДПС-а... Милатовић сматра да је највећа вероватноћа да се дође до 41, има онај ко је најснажнији, коме најмање фали.

"Чини ми се да ПЕС има коалициони капацитет да могу да дођу до 41", рекао је Милатовић.

Мишљења је да је важно да земља добије стабилну владу и да би идеално било да подршка буде најмање 49 посланика.

"Влада треба да буде реформска и европска, и ако може било би добро да буде стабилна... То је што ја као председник Црне Горе желим", истакао је Милатовић.