Курти не мари за казне из ЕУ: Неправедно, надам се да неће дуго

Имамо сталну конфронтацију са разним облицима агресије из Србије, која је аутократска и проруска држава и која се није суочила са својом злочиначком прошлошћу, рекао је Курти

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти каже да су казнене мере које је Европске унија увела тзв. Косову неправедне, али да Влада наставља свој пут без компромиса са владавином права и уставношћу, преноси "Дукађини".

Курти је, на инаугурацији парка у Штимљу, рекао да се нада да ове мере неће трајати дуго јер је "Косову потребна подршка на његовом путу напред".

"Ово нису санкције, али је истина да су казнене мере и оне су неправедне, јер Косово и његова влада имају најдемократскију, проевропску и најнапреднију државну и извршну власт. С друге стране, имамо сталну конфронтацију са разним облицима агресије из Србије, која је аутократска и проруска држава и која се није суочила са својом злочиначком прошлошћу на простору бивше Југославије, где је изазвала четири рата", рекао је Курти.

Како је додао, не сме не може бити компромиса ни са владавином права ни са уставношћу "Косова".

"Наставићемо са реализацијом нашег програма Владе и надамо се да ће ове привремене мере бити веома кратке јер је Косово земља којој је потребна подршка у даљем развоју", рекао је Курти.