Српска листа: Фингирани инциденти су алиби за присуство Куртијевих специјалаца

Понављамо захтев Кфору и Еулексу да појачају своје присуство на северу КиМ, посебно у Косовској Митровици, како би спречили фингиране инциденте, поручили су из Српске листе

Српска листа саопштила је да у име српског народа најоштрије осуђује синоћни инцидент када су непозната лица бацила највероватније шок бомбу у близини насеља Три солитера у Северној Митровици, преноси "Косово онлајн".

Из те странке истичу да су уверени да је ово намерно урађено како би се оправдало појачано присуство до зуба наоружаних специјалаца и оклопних возила која су након овог инцидента била на улицама Севере Митровице и застрашивала грађане.

"Бацање петарде или сличне пиротехнике само по себи није злочин, али оно што нас брине је да фингирање оваквих инцидената има за циљ стварања алибија за присуство Куртијевих специјалаца у српским срединама, и наставак репресије над нашим народом, као и неоснована хапшења", наводе из Српске листе.

Наглашавају да је шок бомба бачена у рејону који је под надзором специјалних јединица Косовске полиције.

"Желимо да информишемо јавност да је и у случају наводног проналаска оружја у возилу и наводно бачене бомбе код општинске зграде занимљиво да је и ова шок бомба бачена у рејону који је недељама уназад под потпуном контролом Куртијевих специјалних јединица", кажу из Српске листе.

Они су поновили захтев Кфору и Еулексу да појачају своје присуство у Северној Митровици, како би спречили, како наводе, фингиране инциденте.

"Зато понављамо захтев Кфору и Еулексу да појачају своје присуство на северу Косова и Метохије, посебно у Косовској Митровици, како би спречили ове фингиране инциденте, које, понављамо, Куртијев режим вешто користи као алиби да оправда присуство параполицијских јединица, малтретирање српског народа и хапшење Срба", наводи се у саопштењу.

У Северној Митровици је после поноћи одјекнула експлозија, а заменик директора Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани рекао је да нема материјалне штете нити повређених.

"Негде око један час дошло је до детонације. Нема материјалне штете, нема повређених", рекао је Ељшани.

Он је додао да се експлозија догодила у близини насеља Три солитера.