Бећировић код Сунака: Жалио се на антидејтонско деловање "које угрожава мир и поредак у БиХ"

Реч је о једном од најважнијих састанака званичника БиХ с кључним лидерима Запада у последњој деценији

Члан Председништва БиХ Денис Бећировић и премијер Велике Британије Риши Сунак разговарали су данас у Лондону о актуелној ситуацији у Босни и Херцеговини.

"Реч је о једном од најважнијих састанака званичника БиХ с кључним лидерима Запада у последњој деценији, али и јасан показатељ неупитне подршке држави Босни и Херцеговини и њеним грађанима", саопштено је из Бећиревићевог кабинета, преноси портал Кликс.ба.

Наводи се да је Бећировић информисао британског премијера "о опасности антидејтонског деловања које угрожава мир и руши уставни поредак БиХ".

Он је, поред осталог, рекао да је изузетно важна подршка Уједињеног Краљевства с циљем осигурања мира, стабилности и заштите Дејтонског мировног споразума.

Додаје се и да је премијер Риши Сунак рекао да Британија снажно подржава независност, суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и да ће предузети додатне кораке с циљем заштите мировног процеса и сигурности грађана Босне и Херцеговине.

Бећировић је изразио захвалност британској влади на континуираној помоћи Босни и Херцеговини, као и на програмима помоћи у спровођењу економских реформи, јачању демократије и реформи владавине права.