Вишковић тражи смену Бећировића: Заиста мислим да је претерао

Ко је он да тражи смену председника Републике Српске Милорада Додика, упитао је премијер Републике Српске Радован Вишковић

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да тражи смену бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића јер је тражио смену председника РС Милорада Додика.

"Тражим смену Дениса Бећировића и заиста мислим да је претерао. Покрећем иницијативу да се смени Бећировић. Ко је он да тражи смену председника Републике Српске Милорада Додика", упитао је Вишковић на конференцији за новинаре, преноси РТРС.

Вишковић је поручио да Бећировић није ни бирао Додика па, како каже, не може ни да га смени.

Члан председништва БиХ Денис Бећировић изјавио је раније током сусрета са шефом британске дипломатије Џејмсом Клеверлијем у Лондону да БиХ, али и региону прети опасност од дестабилизације због опасног, антидејтонског деловања органа Републике Српске.

Он је оценио да се показала тачном констатација да је политика ентитета РС примарно безбедносни, а не политички проблем и поручио да би председника Републике Српске требало сменити пре него што изазове дестабилизацију земље и региона, преноси портал Клиx.ба.

"Боље је сменити Додика него дозволити да његова политика егзистенцијално угрози грађане и народе Босне и Херцеговине", рекао је Бећировић и истакао да је од изузетне важности да Велика Британија, као светска сила, чврсто стане уз Босну и Херцеговину и њене грађане.