Србија и Балкан

Председник Црне Горе у Србији после седам година: Милатовић долази у Београд 9. јула

Посета Милатовића Србији прва је након званичних посета Бриселу и институцијама Европске Уније и НАТО-а
Председник Црне Горе у Србији после седам година: Милатовић долази у Београд 9. јула© R.R./ATAImages

Председник Црне Горе Јаков Милатовић боравиће 9. и 10. јула у званичној посети Србији, током које ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и председником Народне скупштине Владимиром Орлићем.

Како је саопштено из Кабинета црногорског председника, предвиђено је да Милатовић положи венац на Споменик незнаном јунаку на Авали уз војне почасти, као и да положи цвеће испред Основне школе "Владислав Рибникар".

У част посете председника Милатовића, амбасада Црне Горе приредиће и свечани пријем у Црногорској кући у Београду.

Посета Милатовића Србији прва је након званичних посета Бриселу и институцијама Европске Уније и НАТО-а, а, како је раније рекао, циљ јој је јачање политичких и економских односа две државе и унапређење регионалне сарадње, додаје се у саопштењу.

Председник Црне Горе последњи пут боравио је у посети Србији 2016. године. Тада је у званичну посету Београду дошао Филип Вујановић, којем је то био трећи мандат на челу Црне Горе. Он је том приликом у Београду отворио Црногорску кућу.

Мило Ђукановић је посетио Србију 2013. године као премијер, да би потом уследиле године лоших односа Београда и Подгорице. Иако је био председник Црне Горе након Вујановића, Ђукановић никада није током свог мандата дошао у званичну посету.

У Србију је од званичника Београду након смене власти Ђукановића дошао премијер Здравко Кривокапић, а потом Дритан Абазовић.

image