Србија и Балкан

Посланик тзв. Косова: Акцијама на северу, Куртијева влада прикрива неуспехе

Хајдар Бећај је изнео критике на рачун косовских институција због, како наводи, недостатка достојанственог представљања у међународној арени.
Посланик тзв. Косова: Акцијама на северу, Куртијева влада прикрива неуспехе© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Приштинска дипломатија је неуспешна и нема стратегију, сматра посланик ДПК Хајдар Бећај који истиче и да је Влада тзв. Косова фокусирана на север како би прикрила неуспехе у међународној и домаћој арени.

Бећај је, како преноси "Репортери", изнео критике на рачун косовских институција због, како наводи, недостатка достојанственог представљања у међународној арени.

Брине га, како објашњава, "лежерност" председнице Вјосе Османи и министарке спољних послова Донике Гервале, за коју наводи да је до сада радила само на смењивању дипломата.

"До сада није било нових признања, немамо чак ни обећање да ћемо имати ново признање, немамо успеха у области дипломатије и лобирања за унапређење Косова", љути се Бећај.

Он подвлачи и да "Косово" функционише као да је уклонило дипломатију из своје стратегије.

"Акцијама  на северу популисти покушавају да прикрију друге промашаје, како у међународној, тако и у домаћој арени, јер имамо проблеме са економским развојем, одласком младих, незапосленошћу", рекао је Бећај.

image