Србија и Балкан

Милатовић стигао у Београд, дочекао га Дачић (ВИДЕО)

Радујем се овом сусрету који ће додатно учврстити традиционално пријатељске односе и сарадњу наших земаља, поручио је Ивица Дачић
Милатовић стигао у Београд, дочекао га Дачић (ВИДЕО)© Printscreen Instagram/ivica.dacic.rs

Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је званичну дводневну посету Србији.

Њега је на аеродрому "Никола Тесла" у Београду дочекао први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

"Пожелео сам добродошлицу председнику Црне Горе Јакову Милатовићу, који ће боравити у дводневној званичној посети Републици Србији! Радујем се овом сусрету који ће додатно учврстити традиционално пријатељске односе и сарадњу наших земаља", навео је Дачић на Инстаграму, где је објавио и фотографије са Милатовићем.

Милатовић је у објави на Твитеру поручио да Србија и Црна Гора "исписују нове странице у односима", и да је "ревитализација политичке и снажење економске сарадње оно што грађани очекују од њих".

У част посете Милатовића, амбасада Црне Горе приређује вечерас свечани пријем у Црногорској кући у Београду.

Милатовић ће се сутра, уз церемонијални дочек испред Палате Србија, састати са председником Србије Александром Вучићем, а након тога и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем.

Предвиђено је да председник Црне Горе у оквиру посете положи венац на Споменик незнаном јунаку на Авали уз војне почасти, као и да положи цвеће испред Основне школе "Владислав Рибникар".

image