Петковић: Свечља болесно опседнут окупацијом севера КиМ и протеривањем Срба

Једини циљ Свечљиних опсесивних покушаја криминализације Срба са севера Косова и Метохије јесте да оправда противправно присуство својих параполицијских јединица на северу, каже Петар Петковић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да су "лажни министар, а прави насилник и екстремиста" Џељаљ Свечља, заједно са окупационим фалангама преобученим у одела Косовске полиције једини криминалци на северу КиМ и ту немају шта да траже.

"Једини циљ Свечљиних опсесивних покушаја криминализације Срба са севера Косова и Метохије јесте да оправда противправно присуство својих параполицијских јединица на северу КиМ где даноноћно тероришу српски народ. Кад већ говори о криминалу, најбоље би било да Свечља пође од себе и оптужнице која је годинама подигнута против њега због напада каменицама на припаднике тзв. Косовске полиције, али и због превртања возила мисије Еулекс. Па уместо што би Свечља незаконито да приводи Србе наводном познању правде и права, требало би прво да он сам престане да бежи од права и правде", поручио је Петковић, реагујући на интервју косовског министра полиције Џељаја Свечље за "Коссев".

Петковић је у саопштењу поставио питање "да ли је спровођење реда и закона то што је кукавички послао своје фаланге да дуге цеви уперују у сина председника Александра Вучића због једне мајице? Да ли је владавина права када Куртијеви специјалци пуцају у леђа Драгиши Гаљку, Миљану Делевићу, Милану Јовановићу, браћи Стојановић из Готовуше, или када брутално претуку српску децу Дару и Кристијана?

"Хибридни рат који Свечља кукавички води из Приштине против свега српског и посебно севера Косова и Метохије резултирао је тиме да нема тог честитог Србина који би јавно, ни тајно, пристао да буде алиби Свечљи у његовој болесној опсесији окупације севера и протеривања Срба са Косова и Метохије. То му никада неће успети", закључио је Петковић.

Свечља је у интервју навео да није против "српског народа већ против шовинистичких пројеката Србије и криминалаца".

"Криминалци немају националну припадност, јер су баш они измешани. Они су ти који своје активности желе да прикажу у националистичким бојама. Албанци знају шта значи бити под репресијом, а мој посао је да превагне владавина закона. Вучић се жали на затварање илегалих путева, а ми не спречавамо слободу кретања већ блокирамо незаконите путеве који су користили за кријумчарање", каже Свечља.