"Косовска" полиција упала у двориште Павловића из Белуће због шајкаче деда Димитрија

"Пролазе ови полицајци сваки дан, али до сада нас нису узнемиравали. Плашимо се да ће се овако нешто поновити, али заиста не могу да верујем докле иде то малтретирање", изјавила је Димитријева снаја

Припадници косовске полиције упали су данас наоружани у двориште породице Павловић у селу Белуће у општини Лепосавић, са захтевом да 80-годишњи Димитрије, који је седео у дворишту, скине шајкачу с главе, што је он одбио, рекла је за "Косово онлајн" његова снаја Надица Павловић.

"Чула сам галаму и свекра Димитрија како виче. Кренула сам низ степенице, када сам налетала на двојицу полицајаца у пуној опреми. Били су наоружани неким кратким пушкама. Рекли су да их је Димитрије провоцирао јер их је поздравио шајкачом када су пролазили колима. Тражили су да је скине", изјавила је Павловићева која се у тренутку инцидента налазила у кући.

Објаснила је да будући да се њихова кућа налази поред пута, деда Димитрије увек поздравља кола која пролазе. Када је пролазила патрола од три полицајца у цивилним колима без обележја, решили су да упадну у породичну кућу Павловић због дедине шајкаче.

"Почела сам да вичем на њих, рекла сам им да ћу и ја сада сваки дан носити шајкачу. Деда је болестан, не може да се смири. Пролазе ови полицајци сваки дан, али до сада нас нису узнемиравали. Плашимо се да ће се овако нешто поновити, али заиста не могу да верујем докле иде то малтретирање", закључила је Павловићева за "Косово онлајн".

Петковић: Упад Куртијевих специјалаца у двориште Павловића доказ терора и зулума

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да су до зуба наоружани приштински "специјалци" упали у двориште породице Павловић у селу Белуће код Лепосавића, што је, како је навео, доказ да су полицијске снаге Приштине на северу покрајине на задатку спровођења "терора и зулума", а не да би се старале о миру и безбедности.

Петковић је на Твитеру навео да је ова операција за циљ имала да се 80-годишњем старцу скине шајкача, али да су "отишли необављена задатка јер су опасне командосе победили Димитрије и његова снаја".

"Доказ да су полицијске снаге Приштине на северу КиМ на задатку спровођења терора и зулума, а не да би се старале о миру и безбедности, јесте и упад до зуба наоружаних Куртијевих 'специјалаца' у двориште породице Павловић у селу Белуће код Лепосавића", додао је Петковић.

Он је истакао да је терор "Куртијевих фалангиста превршио сваку меру" и поручио да зато нема деескалације док се сви не повуку са севера КиМ.