Србија и Балкан

Вучић са Боцан-Харченком: Србија је у изузетно тешкој ситуацији, тражићемо седницу СБ УН (ВИДЕО)

Председник Србије ће се касније састати и са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо
Вучић са Боцан-Харченком: Србија је у изузетно тешкој ситуацији, тражићемо седницу СБ УН (ВИДЕО)© Instagran/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком у Председништву Србије.

"Амбасадора Руске Федерације Боцан-Харченка обавестио сам о политичком, правном и физичком насиљу које Приштина примењује над Србима на КиМ и рекао да се Србија налази у изузетно тешкој ситуацији. Управо зато, Република Србија затражиће седницу СБ УН, како би обавестила целокупну светску јавност о покушајима угрожавања мира и стабилности на Западном Балкану", навео је Вучић на Инстаграму.

Није званично најављено шта ће бити тема разговора, али је очекивано да ће разговарати о ситуацији на Косову и Метохији, али и о санкцијама које је Вашингтон увео шефу Безбедносно-информативне агенције Александру Вулину.

Председник Србије је најавио да ће се се вечерас обратити јавности са више информација о правим разлозима за увођење санкција Вулину, али је већ напоменуо да су оне уведене због његовог односа са Русијом,а не због криминала и корупције, како се наводи у званичном саопштењу Америке.

image