Туча посланика у Скупштини "Косова"; Куртија полили водом (ВИДЕО)

До инцидента је дошло током говора премијера Куртија, у тренутку када је посланик ДПК Мергим Љуштаку пришао премијеру и полио га водом

На данашњој седници Скупштине тзв. Косова дошло је до физичког обрачуна између посланика владајућег Самоопредељења и посланика Демократске партије Косова (ДПК).

Како преносе приштински медији, до инцидента је дошло током говора премијера Куртија, у тренутку када је посланик ДПК Мергим Љуштаку пришао премијеру и полио га водом.

У то време, заменик премијера Бесник Бисљими га је ударио флашом воде у лице, пошто су Мурат и Љуштаку почели да се гурају.

Председник Скупштине Гљаук Коњуфца затражио је од полиције да интервенише.

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири претходно је критиковао Владу због начина управљања ситуацијом на северу покрајине. Он је од премијера Аљбина Куртија затражио одговор зашто до сада није послушао савете САД.

Док је на седници Скупштине владао хаос, поливање водом и туча, Косовска полиција се испред зграде парламента сукобила са активистима Социјалдемократске партије Косова.

Активисти партије Дардана Молићаја намеравали су да изведу политичку акцију, у чему су били спречени.

Еди Рама осудио насиље у Скупштини "Косова"

Премијер Албаније Еди Рама осудио је насиље у Скупштини тзв. Косова и позвао представнике опозиције да се дистанцирају од тог "срамотног понашања".

"Не слагати се са премијером је демократски, али овако изразити своје противљење значи оцрнити себе, своје бираче и целу државу срамотом која данас штети 'Косову' на међународном плану, више него било који политички став који се супротставља премијеру! Замислите како се осећају незаменљиви савезници и пријатељи 'Косова' и Албанаца, када виде како се Албанци хватају за гушу на месту где се треба борити идејама и речима, а не увредама и песницама! Заиста желим да се опозиција огради од овог срамног понашања и служи 'Косову' снагом примера, а не примером силе, написао је Рама на Твитеру.