Рупе на кућама, попуцале шофершајбне, отпали кровови: Стравичне сцене после невремена (ФОТО, ВИДЕО)

Рушили су се кровови, заустављен је био саобраћај, а олуја је обарала дрвеће

Север Србије погодила је синоћ јака суперћелијска олуја, праћена великом градом. Најтеже су били погођени Врбас, Апатин, Сомбор, Кула, Српски Милетић, делови Бачке Паланке.

Олуја је за собом оставила урушене куће, парализоване аутопутеве, и доста материјалне штете.

У Сомбору је, како је јавио дописник РТС-а, падала киша, уз грмљавину и слаб ветар, јавља дописник РТС-а.

Град величине мањег ораха падао је у Апатину десетак минута, а материјална штета од града забележена је и у Српском Милетићу код Оџака.

Грађани су делили призоре забележене током невремена па је тако на Инстаграм профилу "192_рс" објављен снимак неколико аутомобила на магистралном путу код Фекетића, који због јаког невремена нису могли да се крећу.

У Бачкој и Зрењанину рушили су се кровови, а ништа боље није било ни у Темерину кроз који готово да није могло да се креће будући да је олуја наносила прашину која је смањивала видљивост.

Удари града у Бачком Грачацу били су толико јаки да су поломили бранике и направили бројна удубљења на возилима.

Републички хидрометеоролошки завод Србије раније је издао упозорење на пљускове са грмљавином на територији севера Бачке и Баната.

Метеоролог РХМЗ Слободан Совиљ рекао је за РТС да је процењено да удари олујног ветра могу прелазити 20 метара у секунди или 70 километара на сат у зони најинтензивнијих пљускова.