Градоначелница Сарајева подноси још једну кривичну пријаву због табле о 157.000 прогнаних Срба

Бенјамина Карић поново се побунила због табле о прогнаним Србима

Градоначелница Сарајева Бенјамина Карић поднела је још једну кривичну пријаву против колеге из Источног Сарајева Љубише Ћосића, овог пута Тужилаштву Кантона Сарајево.

Прву пријаву Карић је против Ћосића поднела Тужилаштву БиХ, због табле постављене на улазу у Источно Сарајево на којој је био истакнут број Срба који су током последњег рата морали да напусте Сарајево.

Једна од табли јуче је уклоњена, јер се, наводно, налазила на територији Федерације БиХ, а Ћосић каже да "њима не смета табла, већ истина да је Сарајево током рата морало да напусти 157.000 Срба".

"Након што је несумњиво утврђено да се табла за лажне информације налази на подручју Федерације БиХ, припремили смо још једну кривичну пријаву", написала је Карић на Фејсбуку.

Претходну пријаву, Карићева је против Ћосића поднела због, како је навела, подстицања националне, верске и расне мржње.

Карићева у објави на друштвеним мрежама позива кантонално тужилаштво да, како наводи, хитно реагује, уз тврдњу да је реч о тешком кривичном делу.

Ћосић је јуче, након што је табла уклоњена, рекао да се она на истом месту налазила протеклих десет година и да је сада идеална прилика да се тачно одреди линија разграничења између два ентитета у БиХ.