Србија и Балкан

Српска листа: Курти изјавом да је "косовска" полиција наставак ОВК дао потврду нашем захтеву

Српска листа је упитала да ли је сада јасно међународним представницима да режим Аљбина Куртија и он лично чине све да одврате Србе од уласка у приштинске институције
Српска листа: Курти изјавом да је "косовска" полиција наставак ОВК дао потврду нашем захтеву© TANJUG/ STR

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавом да је косовска полиција настављач деловања ОВК дао најбољу потврду захтеву Српске исте да се специјалне, обавештајне и друге структуре илегално присутне на северу Косова и Метохије Влада Републике Србије прогласи за терористичке организације, поручили су из СЛ.

"Свакога дана Аљбин Курти без оклевања открива антисрпски карактер свог режима. Својом изјавом, пред читавом јавношћу па чак и међународним представницима, да је косовска полиција настављач деловања ОВК, је најбоље показао колико му је стало до поштовања права свих грађана и мултиетничности на овим просторима, те да је циљ његове политике етнички чисто Косово и Метохија", наводи се у саопштењу.

Српска листа је упитала да ли је сада међународним представницима јасно да режим Аљбина Куртија и он лично чине све да одврате Србе од уласка у приштинске институције или евентуалног повратка у њих јер он никада није желео искрено да гради суживот између Срба и Албанаца, као и да је "спреман да поред себе има само оне Србе који су спремни да се одрекну својих предака, свог идентитета и свега српског".

Указали су шта за Србе може да значи приклањање Аљбину Куртију, уз питање да ли су спремни да зарад тога пуцају у своје сународнике.

"Позивамо и малобројне Србе који су данас стајали мирно пред Аљбином Куртијем, или планирају да се пријаве на неке конкурсе, да се запитају, да ли припадају тим формацијама, да ли заиста желе да наставе путем ОВК и буду њихови следбеници како је то Курти рекао? Да ли желе да следе Куртија у борби против Срба на северу, против Београда и Србије? Да ли желе да их Курти шаље да заједно са постојећим параполицијским јединицама пребијају Србе, пуцају у њих, отимају им земљу и тероришу српску децу?", наводи се у саопштењу Српске листе.

image