"Јуроњуз Албанија" сазнаје: Приштина ангажовала лобисте у САД

Уговор који је потписан 26. јуна између приштинског Министарства спољних послова и дијаспоре и представника лобистичке компаније Американца албанског порекла Авнија Мустафаја, ступио је на снагу 3. јула и важи годину дана

Услед затегнутих односа са међународним партнерима због ситуације на северу КиМ, привремена влада у Приштини ангажовала је агенцију за лобирање у Вашингтону, преноси "Јуроњуз Албанија".

У документу који је ексклузивно достављен "Јуроњузу", наводи се да ће лобистичка агенција са којом је привремена влада у Приштини потписала уговор у вредности од 147.000 евра пружати стратешке савете и вршити представљање у САД.

Према уговору који је потписала министарка спољних послова и дијаспоре Доника Гервала-Шварц, компанија ће пружати савете, подршку и бавити се комуникацијом са законодавним и извршним огранцима америчке владе у циљу побољшања билатералних односа између САД и привремених приштинских институција.

Уговор који је потписан 26. јуна између приштинског Министарства спољних послова и дијаспоре и представника лобистичке компаније Американца албанског порекла Авнија Мустафаја, ступио је на снагу 3. јула и важи годину дана.