Србија и Балкан

Курти: Напад у скупштини је био припремљен

"У овом случају имамо снимке и много сведока који ће рећи истину о ситуацији у којој се очигледно није радило о провокацији и контрапровокацији, већ о припремљеном нападу", оценио је премијер тзв. Косова
Курти: Напад у скупштини је био припремљен© TANJUG/AP Photo/Ridvan Slivova

Председник привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је напад на тзв. косовску скупштину био припремљен и да се није догодио као резултат било какве провокације.

Курти је казао да посланици опозиције на седници у четвртак нису имали разлога да нападају владин кабинет, преноси "Економија онлајн".

Он је затражио од посланика да у скупштини организују расправе са аргументима и контрааргументима за свако питање, изразивши уверење да је, како је навео, "најтемељнији премијер који је одговарао на њихова питања".

"Сматрам да није било разлога за напад на владу у скупштини. Они који хоће да нападну траже разлог, а не налазе га. Међутим, постоје ствари које се можда не знају јер нема сведока и нема снимања. У овом случају имамо снимке и много сведока који ће рећи истину о тој ситуацији у којој се очигледно није радило о провокацији и контрапровокацији, већ о припремљеном нападу", навео је Курти и додао да нема разлога за те ружне сцене које су резултат напада на власт.

Током обраћања премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија у косовској скупштини у четвртак дошло је до туче међу посланицима, која је избила након што је један од посланика полио Куртија водом.

Тада је дошло до физичког сукоба између министара у приштинској влади и посланика опозиције.

На видео снимку се види гужва и туча, као и припадници обезбеђења који су великом брзином извукли Куртија из сале.

image