Мехај: "Косово" треба да буде 33. чланица НАТО-а, борбени дух наследили смо од ОВК

Министар одбране привремених приштинских институција поручио је да је његов "главни приоритет набавка оружја" по НАТО стандардима

"Косово" треба да буде 33. земља која је ушла у НАТО, навео је министар одбране привремених приштинских институција Арменд Мехај, додајући да ће "предано обављати своје дужности".

"Од дана када сам преузео мандат за министра у Куртијевој влади, мој главни приоритет је била набавка оружја и опремање КБС-а модерним најсавременијим оружјем, које је увек испуњавало НАТО стандарде", указао је Мехај на Фејсбуку уз објаву где се похвалио набавком Бајрактар дронова. 

Према његовим речима, беспилотне летелице "бајрактар" ​​нису једина опрема коју КБС има у свом поседу. Он је навео и да су се свакодневно снабдевали и снабдевају наоружањем и опремом ради подизања капацитета војске.

"Пројекти који су у току биће велики кораци ка развоју наше снаге. КБС, са борбеним духом наслеђеним од 'ОВК' и са савременом опремом коју свакодневно обезбеђујемо, постаје непобедива војска која гарантује мир. 'Република Косово' треба да буде 33. земља која је ушла у НАТО, ми ћемо предано испуњавати своје обавезе и заједно ћемо и ту тежњу остварити", поручио је Мехај.

Много "наследника" на малом простору

Да није само "војска Косова" наставак терористичке УЧК рекао је, неколико дана раније и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти. 

"Косовска полиција је наставак ОВК која се жртвовала за слободу", рекао је Курти на додели диплома новој генерацији полицајаца, заборављајући, међутим, да младим чуварима реда каже да је такозвана Ослободилачка војска Косова заправо била терористичка организација.

Аљбин Курти изјавом да је косовска полиција настављач деловања ОВК дао је најбољу потврду захтеву Српске исте да се специјалне, обавештајне и друге структуре илегално присутне на северу Косова и Метохије Влада Републике Србије прогласи за терористичке организације, поручили су из СЛ.