Курти одбио позив Раме: У Тирану послао заменика, али су му јавили да не долази

У Тирани се одржава неформални састанак лидера региона, којем присуствује и европски комесар за проширење и суседску политику Оливер Вархељи

Портпарол владе привремених приштинских институција Перпарим Криезију изјавио је да Аљбин Курти неће данас ићи на састанак у Тирану са премијером Албаније Едијем Рамом, али ће, како наводи "Репортери", уместо њега ићи заменик Бесник Бисљими.

"Међутим, чак ни Бисљими неће моћи да учествује, пошто је одбијен јер је његов ниво споредни и није погодан за данашњи састанак", наводи се у тексту Економије онлајн.

Заменика премијера привремених приштинских институција организатори састанка су обавестили да је његов ниво секундаран и да није одговарајући и да ће фајл састанка бити послат безбедном поштом Влади тзв. Косова, односно кабинету премијера.

У Тирани се одржава неформални састанак лидера региона, којем присуствује и европски комесар за проширење и суседску политику Оливер Вархељи.

Криезију је на Фејсбуку навео да је Курти пре недељу дана добио позив од Раме за неформални састанак са европским комесаром Оливером Вархељијем, на који су позвани и остали представници Западног Балкана, али је, према његовим речима, Курти пре неколико месеци за овај период потврдио учешће на конференцији у Грчкој, преноси Танјуг.

"Премијер Курти је обавестио премијера Раму да неће моћи да оде на овај пут, јер је пре неколико месеци потврдио учешће на конференцији на Криту, у Грчкој, где је панел за Западни Балкан истог дана, у исто време", истакао је Криезију.

Он је додао да ће Курти учествовати на Самиту Берлинског процеса који ће бити одржан у Тирани 16. октобра ове године.

Курти је током недавне посете Раме КиМ одбио да се са њим састане, наводећи да би на то пристао само у оквиру састанка две владе.

У име Србије у Тирани ће бити премијерка Ана Брнабић, а у име Црне Горе Дритан Абазовић, који су потврдили учешће.