Србија и Балкан

Опозиција негодује због Куртијеве одлуке да не иде у Тирану: "Неприхватљиво"

Говорећи о одбијању Аљбина Куртија да учествује на састанку лидера региона у Тирани, на који га је позвао албански премијер Еди Рама, Бесник Тахири је апеловао на Владу тзв. Косова да "заустави распад земље"
Опозиција негодује због Куртијеве одлуке да не иде у Тирану: "Неприхватљиво"Getty © Ferdi Limani / Stringer

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири рекао је да Влада наставља да експериментише, како на унутрашњем, тако и на спољном плану, доносећи одлуке на штету грађана, преноси "Економија онлајн".

Тахири је на конференцији за медије додао да је север "ни у чијим рукама" и да Косову прети опасност.

"Куртијева влада повлачи погрешне потезе. На северу Косова имамо два градоначелника који су већ два месеца затворени. Ми немамо владавину права. Постоји ризик да се тај део Косова претвори у посебну област, да се вратимо на резолуцију 1244", рекао је Тахири.

Према његовим речима, грађани никада нису имали мање плате, привреда наставља да буде најугроженији сектор, а инвестиције су на нули, преноси "Косово онлајн".

"Узимам пример, у Косовској полицији прва три чина имају смањење плате. Док виши полицајци имају исту плату. Што се тиче правде на послу, никада није било мање правде за раднике у приватном сектору. И још би да нас преваре говорећи да је повећана минимална зарада. Минимална плата мора бити 400 евра", наводи Тахири.

Говорећи о одбијању Аљбина Куртија да учествује на састанку лидера региона у Тирани, на који га је позвао албански премијер Еди Рама, Тахири је апеловао на Владу тзв. Косова да заустави распад земље.

 "Позивамо Владу да заустави урушавање Косова, да реши питање севера, плата, грађана Косова који никада нису били сиромашнији, једва састављајући крај са крајем. Седница Председништва Скупштине морала је да буде одржана данас", рекао је Тахири.

Тахири закључује да је неприхватљиво да "Косово" буде искључено из свих дешавања, додајући да је то "погрешна и недржавотворна логика".

image