Србија и Балкан

Вучевић присуствовао гађању на "Пасуљанским ливадама" (ФОТО/ВИДЕО)

Министар Милош Вучевић каже да ће се наставити са развојем сложеног борбеног система ПАСАРС, који ефикасно може да се супротстави и одбрани од нове генерације оружја, попут дронова и беспилотних летелица

Потпредседник владе и министар одбране Србије Милош Вучевић присуствовао је гађањима из противавионских самоходних артиљеријско-ракетних система ПАСАРС на Војном комплексу "Пасуљанске ливаде", у оквиру редовне обуке припадника Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.

Министра Вучевића дочекали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић.

Они су министра информисали о досадашњој обуци у коришћењу поменутих противавионских система на "Пасуљанским ливадама".

Након што се уверио у прецизност и обученост посада, министар Вучевић разговарао је са припадницима Војске и Војнотехничког института и честитао им на успешно погођеним свим циљевима у ваздушном простору и на земљи, истиче се у саопштењу.

"Досадашња модернизација противавионског самоходног артиљеријско-ракетног система ПАСАРС показала се веома успешном. Наставиће се са развојем овог сложеног борбеног система, који ефикасно може да се супротстави и одбрани од нове генерације оружја, попут дронова и беспилотних летелица", истиче Вучевић.

Министарство је навело и да је током данашње активности приказано бојево гађање циљева на земљи из ПАСАРС-а употребом тренутно обележавајућих граната, као и циљева у ваздушном простору ракетним системом стрела 2-М и темпирном муницијом за топ 40 мм.

image