Сер Ајвор Робертс: Уличарско добацивање Алише Кернс

Изјаве Алише Кернс подсећају на уличарско добацивање са стране, каже Сер Ајвор Робертс

Доајен британске дипломатије и некадашњи амбасадор у Београду Сер Ајвор Робертс, оценио је да су ставови председнице Спољнополитичког комитета Доњег парламента Велике Британије Алише Кернс "недопустиво пристрасни према Приштини".

Он се у ауторском тексту за "Дејли телеграф" бавио распетљавањем косовског чвора, али није пропустио прилику да "удари по прстима" Кернсову, која је недавно изазвала буру пошто је на седници Одбора оптужила Београд и Српску православну цркву за шверц оружја на Косову и Метохији.

"Она, наравно, има право на своје мишљење. Али, друга је ствар да ли њени пристрасни ставови, као некога ко има важну и утицајну позицију, подстичу Аљбина Куртија да верује да има међународну подршку да се одупре компромису. Главни преговарачи су ми рекли да је баш то ефекат њених коментара", написао је Робертс.

За изјаве Кернсове каже да су уличарско добацивање са стране, да она спада у публику која "прави галаму и ствара сметњу" да се постигне компромис.

Подсетимо, Кфор је, убрзо након изјава Кернсове, саопштио да не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између Косова и Србије у православне цркве колима хитне помоћи.