Вучић са Додиком, стигла и реакција из Сарајева: Шта је председник Србије желео да поручи

Са председником Додиком сам разговарао о ситуацији у региону, предстојећим важним сусретима делегација Републике Србије и Републике Српске, навео је Вучић на свом Инстаграм налогу

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са председником Републике Српске Милорадом Додиком са којим се, како је навео, договорио да се у најкраћем року организује скуп свих државних органа Србије и Српске на територији Републике Српске.

"Са председником Додиком сам разговарао о ситуацији у региону, предстојећим важним сусретима делегација Републике Србије и Републике Српске", навео је Вучић на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Како је додао, са посебном пажњом саслушао је председника Додика поводом свих дешавања у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

"Договорили смо да у најкраћем року организујемо скуп свих државних органа Србије и Српске, на територији Републике Српске", навео је Вучић.

Председник Србије данас би требало да се састане и са патријархом српским Порфиријем, а како је наведено, тема разговора биће питања од националног значаја за српски народ.

Цитирајући објаву председника Србије на Инстаграму после састанка са Додиком, портал "кликс.ба" назвао је то "поновним чудним порукама из суседне Србије".

Како се наводи, оно што је спорно у изјави после састанка, је то да је Вучић најавио састанак државних органа Србије са државним органима РС, "што не постоји, јер је РС ентитет у саставу државе Босне и Херцеговине, која има своје државне органе", пише овај портал и додаје да ентитети имају ентитетске органе.

"Да ли је ова Вучићева изјава превид и лапсус или се ради о нечему перфиднијем, посебно ако ставимо у контекст дешавања последњих седмица, не можемо са сигурношћу закључити. Међутим, овакве инсинуације какве је изрекао србијански премијер, никако не иду у исту раван с наративом који јавно пропагира, а то је да жели добре и пријатељске односе са Босном и Херцеговином", наводи се у тексту.

Осим што је српски званичник постао србијански, у тексту портала погрешно је наведена и његова функција - премијер, уместо председник, што је накнадно промењено.