Србија и Балкан

Вучић с патријархом и Додиком: Дан сећања на жртве "Олује" у Приједору 4. августа (ВИДЕО)

Састанак у Београду одржан је иза затворених врата
Вучић с патријархом и Додиком: Дан сећања на жртве "Олује" у Приједору 4. августа (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је на састанку са патријархом српским Порфиријем и председником Републике Српске Милорадом Додиком било речи о свим кључним националним питањима за српски народ и да су договорени заједнички састанци у блиској будућности на територији Републике Српске.

Вучић је на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав" навео да је прихваћен и предлог Додика о обележавању Дана сећања на страдале и прогнане у "Олуји", преноси Танјуг.

"Са патријархом Порфиријем и Милорадом Додиком разговарао сам о свим кључним националним питањима за српски народ. Договорени су важни заједнички састанци у блиској будућности на територији Републике Српске, а патријарх и ја прихватили смо предлог председника Додика да обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији 'Олуја', буде одржано у Приједору 4. августа", написао је Вучић.

Састанак председника Вучића са патријархом Порфиријем и Додиком одржан је у Вили "Мир" у Београду, иза затворених врата.

Пре доласка патријарха, Вучић и Додик разговарали су о ситуацији у региону и предстојећим важним сусретима делегација Републике Србије и Републике Српске.

Како је Вучић навео на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав", договорили су се и да се у најкраћем року организује скуп свих државних органа Србије и Српске на територији Републике Српске.

image