Србија и Балкан

Хоти: Конгрес САД никад оштрије критиковао Приштину

Приштински политичар истакао да није за утеху што су критике упућене и другим земљама Западног Балкана
Хоти: Конгрес САД никад оштрије критиковао ПриштинуGetty © Ferdi Limani

Посланик Демократског савеза Косова Авдулах Хоти изјавио је да Приштина у америчком Конгресу никада није била толико критикована као што је то било пре два дана, током извештаја специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара, у Спољнополитичком одбору Представничког дома.

Хоти је на свом налогу на Фејсбуку навео да је Приштина раније добијала савете, примедбе и сугестије, као и да је било позитивних оцена о сарадњи тзв. Косова са савезницима.

"Не треба да нас теши чињеница да је још оштрија критика упућена другим земљама Западног Балкана које држе регион као таоца да не напредује ка европским интеграцијама", написао је Хоти.

Уз то је истакао да за Приштину "нема другог пута осим САД".

"Одржавање и унапређење наших односа са САД и другим савезницима је једини начин да се суочимо са изазовима у консолидацији држављанства Косова у међународној арени. За нас не постоји други начин. Замислите на тренутак положај Косова у међународној арени и перспективу евроатлантских интеграција без подршке савезника и уверићете се у потребу наше пуне и сталне координације са савезницима", оценио је Хоти.

image