Србија и Балкан

Додик: ОХР покушава да изведе још једну превару, овог пута с имовином

Неприхватљиви су предлози некакве комисије за имовину коју је формирала Канцеларија високог представника јер о томе могу да разговарају само њени власници, а то су Република Српска и Федерација БиХ, поручио је председник РС
Додик: ОХР покушава да изведе још једну превару, овог пута с имовином© © ATA Images, all rights reserved

Питање имовине је решено Дејтонским мировним споразумом и она припада Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик и истакао да су стога потпуно неприхватљиви предлози некакве комисије за имовину коју је формирала Канцеларија високог представника (ОХР).

Они, наводно, предвиђају да имовина само формално припада БиХ, а да ће нижи нивои власти бити корисници те имовине.

"ОХР покушава да изведе још једну превару. Нижи нивои власти су и општине, па ће рећи да ће оне бити корисници имовине и тако заобићи Републику Српску. Наш став је непромењен и о имовини могу да разговарају само њени власници, а то су Република Српска и Федерација БиХ", навео је Додик.

Он је додао да ако у федерацији не желе да разговарају, немају проблем ни с тим, пренео је Танјуг.

"Ми ћемо доносити законе и прописе у нашим институцијама и користити имовину на најбољи могући начин у корист републике", истакао је Додик.

Све што се покушава наметнути као велика политичка тема од странаца и политичког Сарајева у правилу је, каже Додик, усмерено против Републике Српске.

"Тако је данас и с имовином и тако ће бити са сваким другим питањем у будућности", поручио је Додик.

image