Куртијева саветница тврди да председника општине Прешево контролише Београд; Арифи: Клевета

Синани је изјавила да Арифи ванредном седницом Скупштине општине Прешево жели да "продужи политички живот"

Саветница премијера привремених приштинскиих институција Аљбина Куртија Ардита Синани оптужила је председника општине Прешево Шћиприма Арифија да га Београд уцењује и контролише, преноси "Коха".

Арифи је њене изјаве окарактерисао као клевету. 

Према речима Синани, у недељу ујутро, први пут у историји Скупштине општине Прешево, одржана је ванредна седница која нигде није преношена. Она је рекла да се такве седнице одржавају да би се "продужио политички живот" Арифаија и да је незадовољство владајућом партијом у Прешеву све веће.

"То је продужетак политичког живота, јер се последњих дана незадовољство руководством локалне власти, осим изван политичког табора већине, јавља и унутар ње, доводећи тако ситуацију да се одборник из редова Алтернативе за промене и Демократске уније Албанаца дистанцира од политике градоначелника и иступа из владајуће већине", навела је Синани на Фејсбуку, преноси "Косово онлајн".

Како је истакла, у неколико минута, колико је трајала ванредна седница, донет је велики број одлука без расправе, и да су посланици о одржавању седнице обавештени поруком.

Додаје да је "испитивање политичке ситуације", што је, како је навела, био разлог одржавања седнице, прошло без икаквог говора, и без објашњења на коју политичку ситуацију се мисли.

"Можда ће се у наредним данима разјаснити зашто би намера да се политички одржи у животу уцењени појединац дубоко уроњен у муљ београдског политичког подземља, требала да се држи прикривено, без медија, викендом, у 8 ујутру, и пропраћено под оправдањем 'ванредне седнице' и да се 'преиспита' можда и 'политичка ситуација'. Можда ће на видело изаћи и мрачни договори са Српском листом", додаје, између осталог, Синани.

Истиче да су Албанци у Прешеву схватили "због чега Арифи критикује институције Косова и Албаније, а не усуђује се да каже ни реч о шефу БИА коме је Америка увела санкције".